maanantai 21. marraskuuta 2016

Amerikkalainen juustokakku (maidoton)

Amerikkalainen juustokakku on ihana herkku, joka on
 mehukkaimmillaan seuraavana päivänä nautittuna. 

Blogin ensimmäisenä reseptinä saa kunnian olla juustokakkujen klassikko, jonka tuunasin maidottomaksi versioksi. Ohje on tehty irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.

Pohja:

150g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 rkl sitruunamehua
0,75 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
½ dl maissitärkkelysjauhoja
3/4 tl kanelia
400 g Oatly På Mackan - tuorejuustoa
200g Kaurafraichea
1 dl kaurakermaa (ruuanlaittoon tarkoitettu valmiste)
4 kananmunaa

Valmistus:

1. Voitele vuoan reunat ja pohja öljyllä. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne margariini-sokeri-kananmunaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. 
4. Nosta jääkaappiin viilentymään täytteen valmistuksen ajaksi.
5. Sekoita sitruunamehu, sokeri, vaniljasokeri, maissitärkkelys, kaneli, tuorejuusto, kaurafraiche ja -kerma sekä kananmunat tasaiseksi massaksi. Kaada vuokaan pohjan päälle.
6. Paista juustokakkua 175 asteessa noin tunti. Jos kakun pinta tummuu liikaa, voit laskea paistolämpötilaa hieman, etenkin paiston loppuvaiheessa. 
7. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tarjoiltuna raikkaiden marjojen kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti