keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Vaniljainen marjapiirakka (maidoton, munaton)

Innostuimme lauantaina esikoisen kanssa tekemään poronkäristykselle sopivan, suomalaisen jälkiruuan. Mikä olisikaan teemaan paremmin sopiva kuin marjapiiras. Tästä tuli niin hyvää, etten kertakaikkiaan olisi halunnut lopettaa syömistä. ;)


Pohjan ainekset:
100 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
n. 4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä 

Täytteen ainekset:
4 dl marjoja (itse käytin 1 dl puolukoita ja 3 dl mustikoita)
2 rkl perunajauhoja
1 prk Alpro soya vaniljavanukasta
1 dl Alpro Go On-rahkaa
1 dl sokeria

1. Valmista ensin pohja vatkaamalla margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja suola, nypi murumaiseksi taikinaksi. Lisää vielä vesi ja nypi seos tasaiseksi. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin hetkejsi aikaa lepäämään, jotta se on helpompi käsitellä.
2. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Jos haluat laittaa taikinamurua myös piirakan päälle, kuten itse tein, laita pieni osa siitä syrjään.
3. Valmista täyte kulhossa sekoittamalla vanukas ja rahka yhteen. Lisää sokeri, marjat ja perunajauho. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää mahdollinen loppu murotaikina.
4. Paista 200 c n. 30 min.

Anna piirakan jäähtyä täysin ennen syöntiä, koska täyt hyytyy vielä jäähtyessään. Herkuttele sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti