Nämä herkulliset kaurahiutale-pohjaiset välipalapatukat valmistuvat nopeasti. Makeutta saat itse säädeltyä joko jättämällä hunajan kokonaan pois tai tarvittaessa lisäämällä sitä. Marjoja voit myös vaihdella täysin oman maun mukaan. Itse olen toistaiseksi tehnyt näitä taaperoille sekä vadelmilla, rusinoilla että punaherukoilla. Kaikki tuntuvat maistuvan hyvin. :)
Itsetehdyt välipalapatukat:
125 g kaura-, ruis- tai neljän viljan hiutaleita
1 ½ dl omenasosetta/(-hilloa)
150 g marjoja (myös pakastemarjat sopivat)
80 ml kasvimaitoa
1 rkl kookosöljyä
1½ rkl hunajaa
1 rkl kanelia
Sulata kookosöljy. Sekoita omenahillon kanssa, kunnes saat seoksen tasaiseksi. Sekoita joukkoon kasvimaito, hunaja, ja kaneli. Sekoita joukkoon vielä kaurahiutaleet. Tämän jälkeen lisää mukaan marjat varovasti nostellen.
Kaada taikina pellille ja muotoile riittävän paksuksi neliöksi esim. nuolijan tai paistinlastan avulla. Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes seos on kullanruskeaa. Leikkaa jäähtyneenä samankokoisiksi patukoiksi.
Jos käytät pakastemarjoja, suosittelen lisäämään taikinaan 1-2 rkl perunajauhoja sitomaan marjoista irtoavaa nestettä.
Vinkki! Tämä sopii myös sormiruokailijoille (-> 6 kk), jätä tällöin hunaja pois). Maistuu myös aikuisille! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti