keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Paahdetut juurestikut

Tämä herkullinen lisuke sopii niin sormiruokailijalle sellaisenaan (6kk ->), kuin esimerkiksi lihan tai kalan lisukkeeksi. Juureksi voi helposti vaihdella sen suhteen mitä kaapista milloinkin sattuu löytymään.


Ainekset:
1 - 2 perunaa/syöjä
1 porkkanaa/syöjä
0,5 palsternakkaa/syöjä
öljyä
suolaa
pippuria
kuivattuja yrttejä

Kuori ja lohko vihannekset. Laita uunivuokaan, Kaada päälle öljyä ja mausteet, pyöräyttele kaikki sekaisin. Itse maustoin tämän erän kuivatulla rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla. Paahda uunissa 200 c n. 30 min tai kunnes lohkot ovat kypsiä. 


HOX! Vauvan sormiruoka-annos on syytä jättää suolatta.

3 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä todella käteviä ja yleensä löytyy edes muutama peruna jääkaapin perukoilta. Itse olen huomannut, että jos pyörittää tikut öljyssä ensin ja levittää sitten pellille leivinpaperille niin, ettei mikään ole päällekkäin, tulee todella rapeita tikkuja! Mausteetkin kun lisää vasta pari minuuttia ennen uunista pois ottamista, niin ne eivät pala kiinni turhaan. :)

    Itse tein tänään vaihteeksi jenkkilästä tuttua juustomakaronia. Ainakin omalle 2-vee kummipojalle on maistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuolaisinpas ennenkuin ehti tipahtaa, eipä pahemmin maidottomassa keittiössä ole juustomakaronista iloa. :D

      Poista
    2. Tapoja tehdä on varmaan yhtä monia kuin kokkejakin. Kiva, kun jaoit vinkkisi muillekin. Meidän perheelle ei tosiaan juustomakaroonista niin ole iloa (vaikka vanhemmille maistuisikin :D), mutta kiva kun jaoit reseptin muille kävijoille! :)

      Poista