Resepti on 4-5 sämpylälle.
1 dl vettä
2 rkl kauramaitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
4 dl jauhoja
3/4 tl suolaa
1,5 rkl maidotonta margariinia
voiteluun kanamuna ja tilkka vettä
seesaminsiemeniä
2 rkl kauramaitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
4 dl jauhoja
3/4 tl suolaa
1,5 rkl maidotonta margariinia
voiteluun kanamuna ja tilkka vettä
seesaminsiemeniä
Lämmitä vesi ja maito noin 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Anna seistä viitisen minuuttia.
Riko kananmunan rakenne haarukalla kupissa rikki. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja suola. Nypi jauho-suolaseokseen voi niin, että taikinasta tulee murumaista.
Lisää joukkoon vesi-maito-hiivaseos sekä kananmuna. Sekoita taikinaksi.
Vaivaa taikinaa vähintään kymmenen minuuttia (käsin).
Taikina on löysähköä ja aika tahmaista, joten lisää tarpeen mukaan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1-2 tuntia.
Pyörittele sämpylät uunipellille. Kohota liinan alla 1-2 tuntia.
Voitele sämpylöiden pinta kananmunalla ja lisää päälle seesaminsiemenet. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia
Riko kananmunan rakenne haarukalla kupissa rikki. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja suola. Nypi jauho-suolaseokseen voi niin, että taikinasta tulee murumaista.
Lisää joukkoon vesi-maito-hiivaseos sekä kananmuna. Sekoita taikinaksi.
Vaivaa taikinaa vähintään kymmenen minuuttia (käsin).
Taikina on löysähköä ja aika tahmaista, joten lisää tarpeen mukaan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1-2 tuntia.
Pyörittele sämpylät uunipellille. Kohota liinan alla 1-2 tuntia.
Voitele sämpylöiden pinta kananmunalla ja lisää päälle seesaminsiemenet. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia
Meidän hodaribaarin täytevalikoima oli seuraava:
- Ketsuppi, sinappi
- Kurkkusalaatti
- Paahdettu sipulirouhe
- Erilaisia nakkeja (lapsille - ja miksei aikuisillekin suosittelen Nitriittömiä nakkeja, kasvissyöjille tofu- tai soijanakkeja)
- Feta- ja sulatejuustoa
Täytteiden suhteen vain mielikuvitus on rajana ja toisaalta jos syöjien suhteen on paljon erilaisia ruoka-ainerajotteita, voi jokainen poimia omaan hodariinsa omaan ruokavalioon sopivat asiat.
Erinomaista uutta vuotta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti