maanantai 19. joulukuuta 2016

Pipari-glögikakku (maidoton, munaton)

Tässä oiva herkku joulupöytään jälkkäriksi - tai miksei muutenkin joulun aikana nautittavaksi.


Pohja:
150g Annas-piparkakkuja
75 g maidotonta margariinia

Täyte:
1 prk Alpro soija vaahtoutuvaa kermaa
2 prk Oatly På Mackan-tuorejuustoa
4 liivatelehteä
0,5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
4 tl Ceylonkanelia
3 tl piparkakkumaustetta
3 rkl glögiä

Kiille:
3 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

1. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Sulata margariini. Murskaa piparkakut. Sekoita sulanut margariini ja piparkakut sopivaksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.
3. Valmista täyte. Vatkaa kerma melkein vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja mausteet. Jatka vatkaamista kunnes seos on kiinteää massaa. Kuumenna glögi. Puristele liivatelehdistä vedet pois ja sekoita glögin joukkoon. Kaada liivatelehti-glögiseos varovasti ohuena nauhana kermamassan sekaan kokoajan sekoittaen. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia ennen kiilteen lisäämistä.
4. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 10 min). Kuumenna glögi-vesiseos. Purista liivatelehdista vesi pois ja lisää ne glögi-vesiseokseen. Kaada seos vähän jäähtyneenä kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4h tai jopa seuraavaan päivään.

Voit koristella kakun esimerkiksi kanelitangoilla ja piparkakuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti